Innowacje kulinarne
Treść
W ramach innowacji kulinarnych w Centrum w Szczawnicy młodzi kucharze wraz z instruktorami p.n.z przygotowują wiele ciekawych i inspirujących potraw w ramach doskonalenia zawodowego.
W ostatnim czasie nasze panie instruktorki, pani Anna Wojtaszek oraz Irena Kasprzak zaserwowały wraz z młodzieżą przepyszne dania, przekąski i słodkości. W ramach praktycznych zajęć innowacyjnych przygotowano min:
- ciasto Leśny Mech ze szpinaku
- zakręcone pizzerinki oraz kukułcze gniazda niespodzianki,
- steki ze schabu z żurawiną, ananasem i mozzarellą,
- pieczone i faszerowane kotleciki, pałeczki i naleśniki,
- kapsalon z chipsami
- francuska zupa krem z cebuli, podana z domowymi ptysiami oraz chipsami z mozzarelli
- szpinakowa roladka z łososiem oraz faszerowane filet z kurczaka.
To tylko niektóre potrawy przygotowane przez naszych zdolnych kucharzy.
Opr. Kierownik Internatu