Przejdź do treści
2
3
4
Przejdź do stopki

Innowacje kulinarne

Innowacje kulinarne

Treść

W ramach innowacji kulinarnych w Centrum w Szczawnicy młodzi kucharze wraz z instruktorami p.n.z przygotowują wiele ciekawych i inspirujących potraw w ramach doskonalenia zawodowego.

W ostatnim czasie nasze panie instruktorki, pani Anna Wojtaszek oraz Irena Kasprzak zaserwowały wraz z młodzieżą przepyszne dania, przekąski i słodkości. W ramach praktycznych zajęć innowacyjnych przygotowano min:

- ciasto Leśny Mech ze szpinaku

- zakręcone pizzerinki oraz kukułcze gniazda niespodzianki,

- steki ze schabu z żurawiną, ananasem i mozzarellą,

- pieczone i faszerowane kotleciki, pałeczki i naleśniki,

- kapsalon z chipsami

- francuska zupa krem z cebuli, podana z domowymi ptysiami oraz chipsami z mozzarelli

- szpinakowa roladka z łososiem oraz faszerowane filet z kurczaka.

To tylko niektóre potrawy przygotowane przez naszych zdolnych kucharzy.

 

Opr. Kierownik Internatu

146463