Przejdź do treści
2
3
4
Przejdź do stopki

DZIEŃ ZIEMNIAKA W CKIW OHP SZCZAWNICA-JABŁONKA

DZIEŃ ZIEMNIAKA W CKIW OHP SZCZAWNICA-JABŁONKA

Treść

W Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Szczawnicy-Jabłonce odbyły się wyjątkowe obchody Dnia Ziemniaka. Młodzież kształcąca się w zawodzie kucharz przygotowała tego dnia bogate, ziemniaczane menu, prezentując swoje umiejętności kulinarne i kreatywność. Na stołach pojawiły się m.in. krokiety ziemniaczane z pietruszką, kotlety ziemniaczano-serowe z aromatycznymi ziołami prowansalskimi oraz ziemniaki opiekane w ziołach. Nie zabrakło też ziemniaków nadziewanych pastą pieczarkową i serem, a także klasycznych placków ziemniaczanych, które cieszyły się dużym powodzeniem. Całość uzupełnił oryginalny, ziemniaczany sos czosnkowy, który świetnie komponował się z każdą potrawą. To niecodzienne wydarzenie było okazją nie tylko do wspólnej pracy i nauki, ale też integracji oraz dobrej zabawy. Uczestnicy doskonalili techniki kulinarne, rozwijali kreatywność i uczyli się współpracy w zespole. Dzień Ziemniaka udowodnił, że z pozornie prostego składnika można wyczarować prawdziwe kulinarne cuda. Wydarzenie z pewnością na długo pozostanie w pamięci uczestników i zachęci ich do dalszego rozwijania pasji do gotowania.

 

185137