Przejdź do treści
2
3
4
Przejdź do stopki

ŚLADAMI REYMONTA – KULINARNA I KULTURALNA PRZYGODA WYCHOWANKÓW Z JABŁONKI W DOBIESZKOWIE

ŚLADAMI REYMONTA – KULINARNA I KULTURALNA PRZYGODA WYCHOWANKÓW Z JABŁONKI W DOBIESZKOWIE

Treść

Wychowankowie CKiW OHP w Szczawnicy-Jabłonce, filia w Jabłonce, rozpoczęli swoją przygodę w Dobieszkowie, biorąc udział w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „W kuchni Reymonta”. To wydarzenie to nie tylko rywalizacja kulinarna, ale także okazja do poznania dziedzictwa kulturowego i tradycji regionu związanego z twórczością Władysława Stanisława Reymonta. Po przyjeździe do ośrodka uczestnicy zostali zakwaterowani, a następnie uroczyście powitani przez organizatorów. Podczas spotkania integracyjnego odbyło się losowanie grup – reprezentanci naszej filii, Dawid Kubiński i Karolina Joniak, trafili do grupy IV. Zgodnie z programem, uczestnicy tej grupy udali się na inspirującą wycieczkę do Muzeum Regionalnego im. Wł. St. Reymonta oraz Arboretum w Rogowie. Była to doskonała okazja do zgłębienia wiedzy o życiu i twórczości noblisty, a także do poznania bogactwa przyrodniczego regionu. To dopiero początek tej wyjątkowej przygody, która z pewnością zaowocuje nowymi umiejętnościami, doświadczeniami i niezapomnianymi wspomnieniami.

Małgorzata Cegielna-Czerwień

171716