Przejdź do treści
2
3
4
Przejdź do stopki

ŚWIATOWY DZIEN CZEKOLADY W JABŁONCE- SŁODKIE ZAKOŃCZENIE TYGODNIA

ŚWIATOWY DZIEN CZEKOLADY W JABŁONCE- SŁODKIE ZAKOŃCZENIE TYGODNIA

Treść

W piątek, 11 kwietnia w filii Centrum Kształcenia i Wychowania OHP  Szczawnicy-Jabłonce odbyły się wyjątkowo słodkie obchody Światowego Dnia Czekolady. Wydarzenie to było jednocześnie uroczystym zakończeniem tygodnia praktyk zawodowych i nauki. Z tej okazji wychowankowie, korzystając ze sprzętu, w który nasze Centrum zostało doposażone przez KG OHP , mieli okazję przygotować prawdziwą, gorącą czekoladę z różnorodnymi dodatkami. Była to nie tylko kulinarna przygoda, ale także świetna okazja do rozwijania umiejętności praktycznych i poznawania różnych przepisów na przygotowanie czekolady – zarówno w wersji klasycznej, jak i z nutką eksperymentu. Podczas wydarzenia uczestnicy mogli degustować różne rodzaje czekolady: mleczną, gorzką, białą, z orzechami, przyprawami czy owocami. Każdy znalazł coś dla siebie, a atmosfera była pełna radości, zapachu kakao i wspólnego zaangażowania. Światowy Dzień Czekolady okazał się nie tylko pysznym akcentem na zakończenie intensywnego tygodnia, ale również doskonałą okazją do integracji i rozwijania pasji kulinarnych wśród młodzieży.

Adam Czerwień

168958