Przejdź do treści
2
3
4
Przejdź do stopki

„NALEŚNIKOWA MAGIA; SEROWO-OWOCOWE PRZYSMAKI W OHP”

„NALEŚNIKOWA MAGIA; SEROWO-OWOCOWE PRZYSMAKI W OHP”

Treść

Uczestnicy Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Szczawnicy-Jabłonce, filia Jabłonka w ramach  dzisiejszych popołudniowych praktyk zawodowych przygotowali pyszne naleśniki z serem i owocami na kolację. Pod okiem instruktorów młodzież nauczyła się, jak przygotować ciasto na naleśniki, a następnie, jak odpowiednio dobrać składniki, by stworzyć smaczną i zdrową potrawę. W trakcie zajęć uczestnicy poznali techniki smażenia naleśników, a także właściwe łączenie ich z twarogiem i świeżymi owocami, takimi jak  maliny ,truskawki czy banany. Dodatkowo, młodzież miała okazję do rozwoju swoich umiejętności kulinarnych oraz pracy zespołowej, co jest istotnym elementem każdych praktyk zawodowych.

Małgorzata Cegielna-Czerwień

164953