Powitanie wiosny
Treść
21 marca przypada pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Wszystko budzi się do życia. Dlatego też wychowankowie CKiW OHP w Szczawnicy przygotowali kwietne, kolorowe i wiosenne kompozycje w donicach, które będą zdobić internatowe okna.
Wieczorem aby uczcić ten pierwszy dzień wiosny wychowankowie zasiedli do uroczystej wiosennej kolacji. Czym powinna charakteryzować się wiosenna kolacja? Podobnie jak każda inna, z pewnością musi być lekka, ale także warto, aby bazowała na sezonowych produktach, na które czekaliśmy cały rok. Zimą i jesienią naturalne jest, że większość z nas miała ochotę na rozgrzewające i ciepłe posiłki, jednak wraz z nadejściem coraz cieplejszych dni, potrzebujemy czegoś innego. Jesteśmy spragnieni witamin, większej dawki warzyw i sezonowych smaków.
Opr. Anna Piszczek, Anna Zachwieja-Gruca