„Nie tłusty czwartek” – Dzień IV
Treść
W dniu 16.02.2023 r. w Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Szczawnicy – Jabłonce, filia Jabłonka zorganizowano warsztaty kulinarne. Zajęcia odbyły się w ramach inicjatywy pn. „Czwartek słodki nie tylko tłusty”, której liderem jest Kujawsko – Pomorska WK OHP. Na dzisiejszy spotkaniu nasi podopieczni zostali podzieleni na grupy, a ich zadaniem było przygotowanie smacznych i przede wszystkim zdrowych koktajli owocowo – warzywnych.
Rąk do pracy nie brakowało. Po uprzednim umyciu, obraniu i przygotowaniu produktów w ruch poszły blendery i już za parę chwil można było posilić się sycącym posiłkiem.
Zimą, kiedy dostarczamy naszemu organizmowi znacznie mniej witaminek w diecie, niż to jest w sezonie letnim, warto zadbać o taką alternatywną formę posiłku przynajmniej 1 raz dziennie. Nasz organizm na pewno będzie nam za to bardzo wdzięczny, co przełoży się na lepsze samopoczucie i zdrowie.
Dbajmy o siebie !!
Gromczak Agnieszka